Pırasa seviyorsanız, hele de milföye hayır diyemiyorsanız :) Eh sizde çayınızı kapıp buyrun ozaman bu lezzetli böreği benimle paylaşmaya.
Malzemeler
- 1 kg milföy hamuru
- 1 adet böreklik yufka
- 2 yumurta
- 1 şişe maden suyu
- 1 fincan sıvı yağ
İç Malzemesi
- 1/2 kg pırasa
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 kaşık salça
- Yarım su bardağı su
- Tuz
Pırasaları yemeklik soğan şeklinde doğruyoruz ve sıvı yağda bir kaç dakika kavurup salçasını ve suyunu ekliyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve tuzunu da ekleyip ocağı söndürüyoruz. Milföylerimizin yarısını tepsimizin tabanına yan yana diziyoruz. Yufkamızın kenarları tepsiden sarkıcak şekilde milföylerin üzerine seriyoruz. İç malzememizi yufkanın üzerine eşit miktarda yayıyoruz ve kenarlarını iç malzememizin üzerini örtecek şekilde düzgünce içeri katlıyoruz. Kalan milföylerimizide üstelerine gelicek şekilde diziyoruz. Milföylerin arasından bıçakla bir kez geçiyoruz.
Yumurta, yağ ve maden suyumuzu çırpıp, böreklerimizin üzerini tamamen kaplayacak şekilde döküyoruz. 200 C’ye ısıtılmış fırınımızda milföylerimiz kabarıp, üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Sonrada kalorileri bir kenara bırakıp, çıtır çıtır böreklerimizi, sıcak sıcak servis edip afiyetle yiyiyoruz :)
Yorumlar
Yorum Gönder