Malzemeler:
1 kg balkabağı
100 gr toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı su
1 yumurta sarısı
4 yufka
pudra şekeri
Yapılışı:
1- Kabaklar ayıklanıp yıkandıktan sonra rendenin kalın tarafıyla rendelenir. İçine şeker ilave edilir, karıştırılır.
2-Yufkalar tek tek açılır, yarısına karıştırarak hazırlanmış su ve yağ karışımı sürülür, diğer yarısı üstüne kapatılır. Ve bir avuç kabak elle sıkılarak tüm yufka boyunca konur, rulo haline getirilir.
3-Rulolar 3 parça halinde eşit boyda kesilerek yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
Hepsi bitince yumurta sarısı sürülür.
4-Isıtılmış fırında 180 C'de 30 dk kadar pişirilir.
5- Üstüne pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
1 kg balkabağı
100 gr toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı su
1 yumurta sarısı
4 yufka
pudra şekeri
Yapılışı:
1- Kabaklar ayıklanıp yıkandıktan sonra rendenin kalın tarafıyla rendelenir. İçine şeker ilave edilir, karıştırılır.
2-Yufkalar tek tek açılır, yarısına karıştırarak hazırlanmış su ve yağ karışımı sürülür, diğer yarısı üstüne kapatılır. Ve bir avuç kabak elle sıkılarak tüm yufka boyunca konur, rulo haline getirilir.
3-Rulolar 3 parça halinde eşit boyda kesilerek yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
Hepsi bitince yumurta sarısı sürülür.
4-Isıtılmış fırında 180 C'de 30 dk kadar pişirilir.
5- Üstüne pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder