Boşnak Böreği"
ama isterseniz öncemalzemeleri öğrenelim
2,5su bardağı ılık su
1,5tatlı kaşığı tuz
ve alabildiği kadar un (yaklaşık 3,5 - 4su bardağı)
yağlamak için; yarım paket tereyağı (yaklaşık 125 gram)
1 çay bardağısıvıyağ
içi için; 3-4 adetince pırasa
1 çay bardağısıvıyağ
1su bardağı ezilmiş beyaz peynir
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
ve 2 çay kaşığıtuz
malzemelerden sonra hamuru yoğurarak işlemlere başlayalım
2,5su bardağı ılık suyumuzu...
ve tuzumuzu bir kaba aktarıyoruz
ve üzerine herzaman dediğimiz gibi azar azar...
un ekleyerek, bu sefer orta sertlikten...
biraz daha sert kıvamda birhamur ...
elde edene kadar yoğuruyoruz
biraz yordu, kıvama geldikten sonra bir 5dakika kadar daha yoğurduk
biz içi hazırlarken busürede hamurumuzu dinlendiriyoruz
şöyle kenera koyalım, üzerini de kapatalım
şimdi içi hazırlamaya başlayalım
mümkün olduğuncaince pırasa kullanıyoruz
kalın kısımlarıinceltmek için ortadan keselim
veince bir şekilde kıyalım
artık kavurmaişlemine geçebiliriz
tencereyi ateşe yerleştiriyoruz
yağı bırakıyoruz
biraz kızdıktan sonra, kıydığımız pırasayı ilave ediyoruz
solana kadar, 10dakika kadar kavuracağız
şimdi tuzu ve karabiberi ekleyeceğiz
artık ateşi kapatabiliriz
soğuması için birsüre bekleyeceğiz
pırasalar tamamen soğudu
şimdi ezdiğimiz peyniri ve yumurtaları ilave edeceğiz
değişik bir iç
iyice karıştıracağız
buşekilde içi tamamlamış olacağız
böreğin içi hazır, artık yufkalarımızı açmaya başlayalım
öncelikledinlendirdiğimiz hamuru şöyle alalım
önce ikiye bölelim, çünkü 30parçaya böleceğiz
ilkparçayı 15 parçaya böleceğiz
ikinciyi de 15
böyle bir baston uzatalım
bezelerimizi hazırladık, dediğimiz gibi 30 adet beze
öncelikle herbirinitatlı tabağı çapında açacağız
bu kadaryeter
şimdi erittiğimiz yarımpaket tereyağının üzerine...
1 çay bardağı kadarsıvıyağ ekliyoruz
şöyle bir karıştırdıktan sonra...
açtığımızhamurun üzerine bir miktar sürüyoruz
şimdi diğerbezeleri açarak devam edelim
ikinci yufkayı dabirincinin üzerine yerleştiriyoruz
tekraryağdan sürüyoruz
buşekilde 5 kat üst-üste olacak
devam edelim
beşinci katı dayerleştiriyoruz
son katayağ sürmüyoruz
buşekilde 6 öbek yufka hazırlayacağız
son öbeğimizi de tamamladık
şimdi ilk yaptığımızdan başlayarakinceltmeye başlayacağız
gene un serperek...
öncelikle üzerineparmak uçlarıyla bastırıyoruz
normal yufka açar gibi açıyoruz
tepsimizin büyüklüğüne ulaşıncaya kadar
sanıyorumtepsinin büyüklüğüne ulaştık
şöyle bir yufkamızı saralım
öncelikle mevcutyağ ile tepsiyi yağlayalım , bu önemli bir işlem
şimdi hazırladığımız ilk yufkayı dikkatli birşekilde ...
tepsimize aktarıyoruz
üzeriniyağlıyoruz
şimdi ikinci grup yufkamızı açalım
buşekilde üç yufka üst-üste olacak ve içi yerleştireceğiz
şimdi üçüncü yufkamızıyerleştiriyoruz
tam yarıya gelmiş oluyoruz
artık sıra içte
güzel , pırasalı, peynirli, yumurtalı içimizi...
muntazam birşekilde yerleştireceğiz
şimdi diğer 3 grup yufkamızı da...
aralarınayağ koyarak aynı şekilde açacağız
üst-üsteyerleştireceğiz
son yufkamızı da açtık
yağladığımız katın üzerine düzgün bir şekilde yerleştiriyoruz
çünkü bu sonkat
şimdi kalanyağın tamamını döküyoruz
düzgün birşekilde yayıyoruz
şimdikare kare keselim
kenarlar çok olmasın diye, üçgen keselim
şimdi artık böreğimizi önceden ısıttığımız 180 derece...
fırınaveriyoruz ve kızarana kadar pişiriyoruz
"Boşnak Böreği" fırından çıktı
ama isterseniz önce
2,5
1,5
ve alabildiği kadar un (yaklaşık 3,5 - 4
1 çay bardağı
içi için; 3-4 adet
1 çay bardağı
1
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
ve 2 çay kaşığı
2,5
ve tuzumuzu bir kaba aktarıyoruz
ve üzerine herzaman dediğimiz gibi azar azar...
un ekleyerek, bu sefer orta sertlikten...
biraz daha sert kıvamda bir
elde edene kadar yoğuruyoruz
biraz yordu, kıvama geldikten sonra bir 5
biz içi hazırlarken bu
şöyle kenera koyalım, üzerini de kapatalım
şimdi içi hazırlamaya başlayalım
mümkün olduğunca
kalın kısımları
ve
artık kavurma
biraz kızdıktan sonra, kıydığımız pırasayı ilave ediyoruz
solana kadar, 10
şimdi tuzu ve karabiberi ekleyeceğiz
artık ateşi kapatabiliriz
soğuması için bir
pırasalar tamamen soğudu
şimdi ezdiğimiz peyniri ve yumurtaları ilave edeceğiz
değişik bir iç
iyice karıştıracağız
bu
böreğin içi hazır, artık yufkalarımızı açmaya başlayalım
öncelikle
önce ikiye bölelim, çünkü 30
ilk
ikinciyi de 15
böyle bir baston uzatalım
öncelikle herbirini
bu kadar
şimdi erittiğimiz yarım
1 çay bardağı kadar
şöyle bir karıştırdıktan sonra...
açtığımız
şimdi diğer
ikinci yufkayı da
tekrar
bu
beşinci katı da
son kata
bu
son öbeğimizi de tamamladık
şimdi ilk yaptığımızdan başlayarak
gene un serperek...
öncelikle üzerine
normal yufka açar gibi açıyoruz
sanıyorum
şöyle bir yufkamızı saralım
öncelikle mevcut
şimdi hazırladığımız ilk yufkayı dikkatli bir
üzerini
şimdi ikinci grup yufkamızı açalım
bu
şimdi üçüncü yufkamızı
tam yarıya gelmiş oluyoruz
artık sıra içte
muntazam bir
şimdi diğer 3 grup yufkamızı da...
aralarına
üst-üste
son yufkamızı da açtık
çünkü bu son
şimdi kalan
düzgün bir
şimdi
kenarlar çok olmasın diye, üçgen keselim
şimdi artık böreğimizi önceden ısıttığımız 180 derece...
fırına
"Boşnak Böreği" fırından çıktı
Yorumlar
Yorum Gönder