"Boşnak Köftesi (pljeskavica)"
ama her zaman olduğu gibi öncemalzemeler
400 gram dana kıyma
1 adetkuru soğan
1su bardağı çekilmiş kuru ekmek kırıntısı
1 çay kaşığıkuru nane
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığıtuz
ve 1 adet yumurta
içi için: yarımsu bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
75 gram dana kavurması
Boşnak köftesi için gereklimalzemeyi öğrendik
şimdihemen yapımına geçebiliriz
öncelikle 1su bardağı ekmek kırıntımız var
ekmeklerkuruduktan sonra robottan geçiriyoruz
1 adet yumurtamız...
ve rendelediğimiz iri birkuru soğanımız var
önce bulamaç olana kadar karıştırıyoruz
şimdi kimyonu...
kuru naneyi...
karabiberi...
ve tuzu ekleyelim
şöyle biralt -üst olacak kadar karıştırdıktan sonra...
azyağlı dana kıymayı katalım
vemalzeme bütünleşene kadar en az 5 dakika yoğuralım
çokgüzel bütünleşti
şimdi yarımsaat buzdolabında bekletiyoruz
yarımsaat sonra
köftenin harcıdinlendi
şimdi artıkdinlendirme aşamasındayız
şöyle ceviz kadarparçalar alıyoruz
ve iki avuç arasında yuvarlıyoruz ve bastırıyoruz
şimdi ikinciyi de aynışekilde yapacağız
kaşar orijinal tariftedilim olarak kullanılır
bizdaha güzel yayılsın diye kaşarı rendeledik
gene orijilanal tariftekuru et kullanılıyor
hepimizkuru et bulamayacağımız için kavurma kullandık
az önce hazırladığımız köfteyi üzerine kapatıyoruz
ve kenarlarına bastırıyoruz
buşekilde diğer köfteleri de hazırlıyoruz
artık son köfteyeulaştık
bir kez daha gösterelim
kaşar, kavurma...
kaşar...
ve köfte...
kenarları iyice bastırıyoruz
çünkü kaşar eriyince aralardan çıkabilir
yuvarlak birşekil veriyoruz , yassılaştırıyoruz
ve 16 tane köfte yapmış olduk
bu arada fırını 190 derecede ısıttık
fırına köfteleriveriyoruz ve 25-30 dakika pişiriyoruz
yarımsaat sonra
Boşnak köftesi fırından çıktı, muazzam birkoku ...
keşke bukokuyu alabilseniz ama denerseniz tabi ki alacaksınız
şöyleservis tabağına bırakalım
yanında çok güzel bir cacıkla harika bir ziyafet
ama her zaman olduğu gibi önce
400 gram dana kıyma
1 adet
1
1 çay kaşığı
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı
ve 1 adet yumurta
içi için: yarım
75 gram dana kavurması
Boşnak köftesi için gerekli
şimdi
öncelikle 1
ekmekler
1 adet yumurtamız...
ve rendelediğimiz iri bir
önce bulamaç olana kadar karıştırıyoruz
şimdi kimyonu...
karabiberi...
ve tuzu ekleyelim
şöyle bir
az
ve
çok
şimdi yarım
yarım
köftenin harcı
şimdi artık
şöyle ceviz kadar
ve iki avuç arasında yuvarlıyoruz ve bastırıyoruz
şimdi ikinciyi de aynı
kaşar orijinal tarifte
biz
gene orijilanal tarifte
hepimiz
az önce hazırladığımız köfteyi üzerine kapatıyoruz
ve kenarlarına bastırıyoruz
bu
artık son köfteye
bir kez daha gösterelim
kaşar, kavurma...
kaşar...
ve köfte...
kenarları iyice bastırıyoruz
çünkü kaşar eriyince aralardan çıkabilir
yuvarlak bir
ve 16 tane köfte yapmış olduk
bu arada fırını 190 derecede ısıttık
fırına köfteleri
yarım
Boşnak köftesi fırından çıktı, muazzam bir
keşke bu
şöyle
Yorumlar
Yorum Gönder