Edirne usulü yaprak ciğer meşhurdur. Herkesin tadına bakması gereken yiyeceklerin en başında gelir. Ciğer en ince şekilde kesilir. Yaprak ciğer adını buradan alır. Daha sonra una bulanır. Tavada bolca yağ kızdırılır. Kızgın yağa bırakılan yaprak ciğer 2-3 dakika kadar pişirilir. Daha sonra süzülerek alınan ciğer yemeye hazırdır. Sivri kırmızı biber ve soğan ile servis edilir. Sivri kırmızı biber ciğerden sonra aynı yağda kızartılır. Yanında yörenin sütünden yapılmış yoğurt ile kıvamlı bir cacık servis edilir. Yemeye doyamayacağınız bu lezzeti Edirne de kendi yöresinde yemenizi tavsiye ederiz.
Malzemeleri :
- 1 Adet Dana ciğeri
- Yeteri miktarda un
- 1 Lt. Ayçiçek yağı
- 4-5 adet kurutulmuş kırmızı sivri biber
- Yeteri kadar tuz
Yorumlar
Yorum Gönder