Malzemeler : Un Tuz Su Peynir …. Hazırlanışı ;; Kullanacağınız miktarda unu ayarlayıp içerisine tuz ve su ilave edin ve kulak memesi kıvamına gelene kadar karıştırın.Sonra birer yufkalık beze haline getirip sıvı yağ dolu bir kabın içerisine koyun, baniçka hamurunu elinizle açarak ince olana kadar gerin ve içerisine peyniri koyup dikdörtken halinde katlayın.Tepsiye yerleştirin ve kızarana kadar bekleyin. Hadi afiyet olsun
Yaban ördeği malzemeleri 1 yaban ördeği 2 su bardağı pirinç 2 su bardağı bulgur 10 gr tereyağı 1 soğan 1 elma Sos için 10 gr tereyağı 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı kıyılmış soğan 1 çorba kaşığı salça 2 çorba kaşığı su Yaban ördeği hazırlanışı Yaban ördeği: Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım... Soğanın kabuğunu soyun. Elmayı yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve dörde bölün. Ördek etini iyice yıkayın. Elma, soğan ve eti geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2 saat haşlayın. Suyunu süzüp ördek etini parçalara ayırın. Tereyağını tavada eritip sarımsak ve soğanı kavurun. Suda inceltilmiş salçayı ekleyip sos kıvamında...

Yorumlar
Yorum Gönder