Malzemeler
- 500 gr sinirsiz dana eti
- 125 gr kuzu eti
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet ince kıyılmış yeşil biber
- 4 diş ince doğranmış sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- ½ demet ince kıyılmış maydanoz
Tarif
- Dana eti ve kuzu eti karıştırılarak satırla kıyma haline gelene kadar kıyılır.
- İçine kuru soğan, tuz, karabiber, kekik, yeşil biber, sarımsak ve maydanoz ilave ettikten sonra hepsi beraber karıştırılır.
- Tekrar satırla iyice kıyılır.
- İyice özleşen karışım düz tezgah üzerinde kare biçiminde inceltilir.
- Sonra ızgara teli arasında kömür ateşinde pişirilir.
- Servis ederken yanında ızgarada pişirilmiş domates, soğan ve biber ile servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder