Yaban ördeği malzemeleri
- 1 yaban ördeği
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı bulgur
- 10 gr tereyağı
- 1 soğan
- 1 elma
- 10 gr tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı kıyılmış soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 çorba kaşığı su
Yaban ördeği hazırlanışı
Yaban ördeği: Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım...
Soğanın kabuğunu soyun. Elmayı yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve dörde bölün. Ördek etini iyice yıkayın. Elma, soğan ve eti geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2 saat haşlayın. Suyunu süzüp ördek etini parçalara ayırın.
Tereyağını tavada eritip sarımsak ve soğanı kavurun. Suda inceltilmiş salçayı ekleyip sos kıvamında pişirin.
Bulgur ve pirinci yıkayıp yarım saat suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede ısıtıp pirinci ve bulguru kavurun. Haşlama suyundan üzerini geçecek kadar ilave edip lapa kıvamında pişirin.
Suyunu tamamen çekmeden hemen önce üzerine parçalara ayrılmış ördek etini yerleştirin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Sosu üzerine gezdirerek dökün. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika dinlendirin.Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.
Yaban ördeği artık hazır, afiyet olsun.
Yemek Tarifleri: http://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/davet-sofrasi-tarifleri/yaban-ordegi-5044#ixzz2sfsLa6X6
Yorumlar
Yorum Gönder