Ana içeriğe atla

YABAN ÖRDEĞİ(POMAK USULÜ)

  • Yaban ördeği malzemeleri

         1 yaban ördeği
          2 su bardağı pirinç
         2 su bardağı bulgur
          10 gr tereyağı
         1 soğan
          1 elma
    Sos için
          10 gr tereyağı
          2 diş sarımsak
          1 çorba kaşığı kıyılmış soğan
         1 çorba kaşığı salça
          2 çorba kaşığı su
  • Yaban ördeği hazırlanışı

  • Yaban ördeği: Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım...

    Soğanın kabuğunu soyun. Elmayı yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve dörde bölün. Ördek etini iyice yıkayın. Elma, soğan ve eti geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2 saat haşlayın. Suyunu süzüp ördek etini parçalara ayırın.
    Tereyağını tavada eritip sarımsak ve soğanı kavurun. Suda inceltilmiş salçayı ekleyip sos kıvamında pişirin.
    Bulgur ve pirinci yıkayıp yarım saat suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede ısıtıp pirinci ve bulguru kavurun. Haşlama suyundan üzerini geçecek kadar ilave edip lapa kıvamında pişirin.

    Suyunu tamamen çekmeden hemen önce üzerine parçalara ayrılmış ördek etini yerleştirin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Sosu üzerine gezdirerek dökün. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika dinlendirin.Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.

    Yaban ördeği artık hazır, afiyet olsun.



  • Yemek Tarifleri: http://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/davet-sofrasi-tarifleri/yaban-ordegi-5044#ixzz2sfsLa6X6 

    Yorumlar

    Bu blogdaki popüler yayınlar

    BOŞNAK KÖFTESİ TARİFİ

    "Boşnak Köftesi (pljeskavica)"  ama her zaman olduğu gibi önce  malzemeler   400 gram  dana  kıyma  1 adet  kuru  soğan   1  su  bardağı çekilmiş  kuru  ekmek kırıntısı  1 çay kaşığı  kuru  nane  1 çay kaşığı karabiber  2 çay kaşığı kimyon  2 çay kaşığı  tuz   ve 1 adet  yumurta   içi için: yarım  su  bardağı rendelenmiş taze kaşar  peynir i  75 gram  dana  kavurması  Boşnak köftesi için gerekli  malzemeyi   öğrendik   şimdi  hemen  yapımına geçebiliriz  öncelikle 1  su  bardağı ekmek kırıntımız var  ekmekler  kuruduktan  sonra robottan geçiriyoruz  1 adet  yumurta mız...  ve rendelediğimiz iri bir  kuru  soğan ımız var  önce bulamaç olana kadar karıştırıyoruz  şimdi kimyonu...  kuru  naneyi...  karabiberi...  ve tuzu ekleyelim  şöyle bir  alt -üst olacak kadar karıştırdıktan sonra...  az  yağlı  dana  kıymayı katalım  ve  malzeme  bütünleşene kadar en az 5  dakika  yoğuralım  çok  güzel  bütünleşti  şimdi yarım  saat  buzdolabında bekletiyoruz 

    KIRKLARELİ KÖFTESİ

    Kırklareli köftesinin hazırlanışında en önemli ayrıntılardan biri ustasının ocakbaşındaki el melekelerinde kendini gösterir. Odun kömürü ateşinde, ızgara üzerinde pişirilmesi esastır. Ateşin sürekli belli bir harda tutulması gerekir. Ne çok fazla olmalı, ne de ateşin harı öldürülmelidir. Yağlanmış ızgara üzerine alınan köftelerin yumuşacık olması ve sularının içine hapsedilmesi yine ustasının maharetini gösterir. Bunun için köfteler ızgara üzerinde sürekli takip edilmeli ve gerektiği zamanlarda çevrilmelidir. Izgara üzerine iri doğranmış soğan halkaları, domates dilimleri ve sivri biber konularak servis tabağına alınabilir. Fakat Kırklareli köftesinin sunumunda mutlaka olması gereken yöreye özgü hazırlanan "acı sos"tur. Kırklareli köftesinin yörenin mandıracılık geleneğinden devşirdiği bir başka lezzet olan koyun yoğurdu ile yenilmesi de bir başka sunum önerisidir. Malzemeler : 700 gr dana kıyması ( Kol kısmından ) 300 gr Kuzu kıyması ( Döş kısmından- yağlı ) 1 Ade

    Kiremitte Alabalık

    strancalar’ın yeşile kesmiş doğasında sizi karşılayan pek çok alabalık kır lokantasına rastlarsınız. Burada balıklar bu dağlardan beslenen buz gibi sularda ve doğal ortamlarında yetişir. Bu sebeple çok lezzetlidirler. Böylesi bir alabalık mutfağının yörede yeşermiş olması şu durumda şaşırtıcı değildir. Hatta bu yönüyle ün yapmış Pınarhisar’ın Kaynarca beldesini tam da burada hatırlamak gerekir. Eski zamanlardaki şaşaalı günlerinin uzağında olmasına rağmen, Pınarhisar’ın Kaynarca beldesinin alabalık mutfağı üzerine hala en bilinen ve en çok tercih edilen yer olduğunu şüphe götürmez. Malzemeler : 1 Büyükçe alabalık 1 Orta boy domates 1 Orta boy soğan 2-3 Sivribiber 3-4 Diş sarımsak 4-5 Adet orta boy mantar 2 Çorba kaşığı tereyağ 1 Su bardağı kaşar rendesi Karabiber, tuz Kiremit balık tabağı Hazırlanışı : Balığınızı temizleyip kurulayın. Karın boşluğuna parmağınızla bir parça karabiber sürüp tuz gezdirin. Sırt etine yakın yerden verev verev 2-3 çizik atıp buraya sar