Ana içeriğe atla

3. Trakya Bağ Bozumu Festivali'nde Üzüm Güzeli Seçildi

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali 21 Eylül Perşembe günü başlıyor.
Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nde gerçekleştirilecek 21 Eylül Perşembe günü saat 18.00’de açılış programı ile başlayacak festival, bir dizi etkinlik ve konserler ile 23 Eylül Cumartesi gecesine kadar devam edecek.

Açılış bağcılık araştırma enstitüsünde yapılacak
Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nde gerçekleşecek açılışın ardından ilk gün etkinlikleri kapsamında saat 21.00’de sahil dolgu alanda Cafe Aman İstanbul ve Stelyo-Pelin ikilisi konser verecek.
Festivalin ikinci günü çeşitli etkinliklerin yanı sıra saat 20.00’de Yunan Koropolis Dans Grubu Gösterisi Süleymanpaşalıların karşısına çıkacak.

Festivalin finalinde Candan Erçetin ve kardeş türküler sahne alacak
23 Eylül Cumartesi festivalin kapanış gününde ise pekmez ikramından, üzüm yarışması finaline dolu dolu bir gün hazırlanırken festivalin kapanışı da Candan Erçetin ve Kardeş Türküler konseri ile yapılacak.

Hem yetişkinlere hem de çocuklara unutulmaz anlar yaşatacak
Festival boyunca her gün 16.00 - 20.00 saatleri arasında sahil dolgu alanında tahta oyuncak yapım atölyesi, kozalak boyama atölyesi, saksı süsleme atölyesi, kilden kolye tasarımı atölyesi, kitap ayracı yapımı atölyesi, tohum bombası yapımı atölyesi, ekolojik baskı atölyesi, çim adam yapım atölyesi, düğüm atölyesi, atık değerlendirme atölyesi, kuş yemliği yapım atölyesi ve kağıt yapım atölyesi çocuklar için hizmet verecek.
Çocuk yogası, illüzyon, Tai Chi, meditasyon, doğa için dans etme, eğlenceli yarışmalar, maskotlar, kostümlü animatörler, kangrubacak ve tahtabacağın da yer alacağı 3. Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali hem yetişkinlere hem de çocuklara unutulmaz anlar yaşatacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BOŞNAK KÖFTESİ TARİFİ

"Boşnak Köftesi (pljeskavica)"  ama her zaman olduğu gibi önce  malzemeler   400 gram  dana  kıyma  1 adet  kuru  soğan   1  su  bardağı çekilmiş  kuru  ekmek kırıntısı  1 çay kaşığı  kuru  nane  1 çay kaşığı karabiber  2 çay kaşığı kimyon  2 çay kaşığı  tuz   ve 1 adet  yumurta   içi için: yarım  su  bardağı rendelenmiş taze kaşar  peynir i  75 gram  dana  kavurması  Boşnak köftesi için gerekli  malzemeyi   öğrendik   şimdi  hemen  yapımına geçebiliriz  öncelikle 1  su  bardağı ekmek kırıntımız var  ekmekler  kuruduktan  sonra robottan geçiriyoruz  1 adet  yumurta mız...  ve rendelediğimiz iri bir  kuru  soğan ımız var  önce bulamaç olana kadar karıştırıyoruz  şimdi kimyonu...  kuru  naneyi...  karabiberi...  ve tuzu ekleyelim  şöyle bir  alt -üst olacak kadar karıştırdıktan sonra...  az  yağlı  dana  kıymayı katalım  ve  malzeme  bütünleşene kadar en az 5  dakika  yoğuralım  çok  güzel  bütünleşti  şimdi yarım  saat  buzdolabında bekletiyoruz 

KIRKLARELİ KÖFTESİ

Kırklareli köftesinin hazırlanışında en önemli ayrıntılardan biri ustasının ocakbaşındaki el melekelerinde kendini gösterir. Odun kömürü ateşinde, ızgara üzerinde pişirilmesi esastır. Ateşin sürekli belli bir harda tutulması gerekir. Ne çok fazla olmalı, ne de ateşin harı öldürülmelidir. Yağlanmış ızgara üzerine alınan köftelerin yumuşacık olması ve sularının içine hapsedilmesi yine ustasının maharetini gösterir. Bunun için köfteler ızgara üzerinde sürekli takip edilmeli ve gerektiği zamanlarda çevrilmelidir. Izgara üzerine iri doğranmış soğan halkaları, domates dilimleri ve sivri biber konularak servis tabağına alınabilir. Fakat Kırklareli köftesinin sunumunda mutlaka olması gereken yöreye özgü hazırlanan "acı sos"tur. Kırklareli köftesinin yörenin mandıracılık geleneğinden devşirdiği bir başka lezzet olan koyun yoğurdu ile yenilmesi de bir başka sunum önerisidir. Malzemeler : 700 gr dana kıyması ( Kol kısmından ) 300 gr Kuzu kıyması ( Döş kısmından- yağlı ) 1 Ade

Kiremitte Alabalık

strancalar’ın yeşile kesmiş doğasında sizi karşılayan pek çok alabalık kır lokantasına rastlarsınız. Burada balıklar bu dağlardan beslenen buz gibi sularda ve doğal ortamlarında yetişir. Bu sebeple çok lezzetlidirler. Böylesi bir alabalık mutfağının yörede yeşermiş olması şu durumda şaşırtıcı değildir. Hatta bu yönüyle ün yapmış Pınarhisar’ın Kaynarca beldesini tam da burada hatırlamak gerekir. Eski zamanlardaki şaşaalı günlerinin uzağında olmasına rağmen, Pınarhisar’ın Kaynarca beldesinin alabalık mutfağı üzerine hala en bilinen ve en çok tercih edilen yer olduğunu şüphe götürmez. Malzemeler : 1 Büyükçe alabalık 1 Orta boy domates 1 Orta boy soğan 2-3 Sivribiber 3-4 Diş sarımsak 4-5 Adet orta boy mantar 2 Çorba kaşığı tereyağ 1 Su bardağı kaşar rendesi Karabiber, tuz Kiremit balık tabağı Hazırlanışı : Balığınızı temizleyip kurulayın. Karın boşluğuna parmağınızla bir parça karabiber sürüp tuz gezdirin. Sırt etine yakın yerden verev verev 2-3 çizik atıp buraya sar