Ana içeriğe atla

Palamut Balığı Köftesi

Çocuklara balığı sevdirebilmek için tercih edilebilecek bir tariftir. Burada palamut balığı kullanılmışsa da beyaz etli yağlıca balıklardan hazırlanabilir. Ara sıcak olarak ve yuvarlak formda hazırlananları küçük kürdanlara batırılıp meze tabaklarında servis edilebilir. Öte yandan köftelerinizi daha yassıca yahut parmak köfteler şeklinde hazırlamanız da mümkündür.
Malzemeler :
  • 1 İrice Yağlı Palamut Balığı
  • 2 Adet Orta Boy Patates
  • 3 Adet Orta Boy Soğan
  • 1 Dilim Bayat Ekmek İçi
  • 2 Yumurta
  • 1 Kahve Fincanı Un
  • Maydanoz, Tuz, Karabiber, Yenibahar
  • Mısır Unu ( veya galeta unu  )
  • Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı :
  • İyice temizlenmiş bir palamut balığını, dörde bölünmüş bir soğanla beraber pişirme süzgecine alın.
  • Süzgeci, kaynamakta olan tuzlu suya yerleştirip, yarım saat kadar haşlayın.
  • Süzgeci kenara alıp, balığı soğutun. Derisini, sırt bölgesinde yer alan siyah kısımlarını çıkartıp, beyaz etlerini derince bir kaba didikleyin.
  • Ayrı bir kapta patatesleri haşlayıp, soyun. Soyulmuş patatesleri balıkların olduğu kaba rendeleyin.
  • Geriye kalan iki soğanı rendeleyip, suyunu sıkarak süzdürün ve soğanları da balıklara ekleyin.
  • Geriye kalan malzemelerden ekmek içini, ince kıyılmış maydanozu, un, yumurta, baharatlar ve tuzu da ekleyip köfte yoğurur gibi tüm malzemeleri özleştirerek yoğurun.
  • İster uzun yassıca köfteler, isterseniz yuvarlak köfteler hazırlayın.
  • Köfteleri mısır unu veya galeta ununa bulayıp, unun fazlalığını silkeleyin.
  • Kızgın yağda köftelerinizi nar gibi kızartıp, sıcak servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YABAN ÖRDEĞİ(POMAK USULÜ)

Yaban ördeği malzemeleri    1 yaban ördeği     2 su bardağı pirinç    2 su bardağı bulgur     10 gr tereyağı    1 soğan     1 elma Sos için     10 gr tereyağı     2 diş sarımsak     1 çorba kaşığı kıyılmış soğan    1 çorba kaşığı salça     2 çorba kaşığı su Yaban ördeği hazırlanışı Yaban ördeği:  Özel günlerimize uygun  yemek tarifleri  arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım... Soğanın kabuğunu soyun. Elmayı yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve dörde bölün. Ördek etini iyice yıkayın. Elma, soğan ve eti geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2 saat haşlayın. Suyunu süzüp ördek etini parçalara ayırın. Tereyağını tavada eritip sarımsak ve soğanı kavurun. Suda inceltilmiş salçayı ekleyip sos kıvamında...

BOŞNAK KÖFTESİ TARİFİ

"Boşnak Köftesi (pljeskavica)"  ama her zaman olduğu gibi önce  malzemeler   400 gram  dana  kıyma  1 adet  kuru  soğan   1  su  bardağı çekilmiş  kuru  ekmek kırıntısı  1 çay kaşığı  kuru  nane  1 çay kaşığı karabiber  2 çay kaşığı kimyon  2 çay kaşığı  tuz   ve 1 adet  yumurta   içi için: yarım  su  bardağı rendelenmiş taze kaşar  peynir i  75 gram  dana  kavurması  Boşnak köftesi için gerekli  malzemeyi   öğrendik   şimdi  hemen  yapımına geçebiliriz  öncelikle 1  su  bardağı ekmek kırıntımız var  ekmekler  kuruduktan  sonra robottan geçiriyoruz  1 adet  yumurta mız...  ve rendelediğimiz iri bir  kuru  soğan ımız var  önce bulamaç olana kadar karıştırıyoruz  şimdi kimyonu...  kuru  naneyi...  karabiberi......

RUMELİ BEĞENDİSİ

Malzemeler:  1 kilogram patlıcan,  yarım kilogram kuşbaşı et,  yarım çay bardağı sıvıyağ,  2 adet kuru soğan,  2 diş sarımsak,  1 çay kaşığı sirke,  1 çay kaşığı toz şeker,  1 tatlı kaşığı tuz,  1 kaşık salça,  1 yemek kaşığı un,  1 su bardağı süt,  1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri. Yapılışı: Patlıcanlar közlenir kabukları soyulur, ince ince doğranır ve ezilir. Diğer tarafta bir tencerede sıvı yağa soğanlar eklenerek kavrulur içine kuşbaşı et eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır etin kendi suyunda pişmesi sağlanır. Etler piştikten sonra üzerine sirke, sarımsak, tuz ve şeker ve bir yemek kaşığı salça ilave edilir, kavrulur. Un çok az yağ ile hafif kavrulur, soğutulur ve üzerine süt eklenerek boza kıvamına gelene dek pişirilir. Bu sos patlıcanın üzerine dökülür. Servis tabağında etin yanına eklenip üzerine kaşar peyniri serpilerek servis yapılır.